Devlet Kesenin Ağzını Açtı! Çocuğu Olan Kişilere 1259 TL Ödeme Yapılıyor!

Devlet Kesenin Ağzını Açtı! Çocuğu Olan Kişilere 1259 TL Ödeme Yapılıyor!
Türkiye genelinde 150 bin çocuğun faydalandığı yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuğu olan vatandaşlara ekonomik yönden destek verilmektedir.Aile...

Türkiye genelinde 150 bin çocuğun faydalandığı yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuğu olan vatandaşlara ekonomik yönden destek verilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemeleri ile ilgili önemli bir açıklama yapılırken Ekim ayı ödemeleriyle ilgili de değerlendirmeler yapıldı. Bu kapsamda Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada toplamda 349 milyon 452 bin TL para yatırıldığı açıklandı.

Toplamda 150 Bin Çocuk Faydalanıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleriyle ilgili Derya Yanık tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada:

İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için Ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemesi yaptık denildi.

SED ödemeleri adı verilen bu ödemeler için her bir çocuğa ortalama 1259 TL ödeme yapılmaktadır. SED yardımı alabilmek için başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen yapılabileceği gibi e devlet üzerinden de başvurular yapılabilmektedir.