Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alımı Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı?
Diyanet İşleri Başkanlığı, 4 bin 538 personel alımı gerçekleştireceğini geçtiğimiz süreçte duyurdu. Söz konusu alım için çok sayıda kişi başvuruda bulunurken, sonuçların ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu....

Diyanet İşleri Başkanlığı, 4 bin 538 personel alımı gerçekleştireceğini geçtiğimiz süreçte duyurdu. Söz konusu alım için çok sayıda kişi başvuruda bulunurken, sonuçların ne zaman açıklanacağı da merak konusu oldu. Bu çerçevede, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personel alımına dair gelişmeler yakından takip ediliyor.

Diyanet Personel Alımı Başvuru Sonucu Ne Zaman Açıklanacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklamasına göre, KPSS şartlı 2 bin 99 kadın, 2 bin 429 erkek olmak üzere toplamda 4 bin 538 personel alımı yapılacak. Gerçekleşecek alım için 26 Nisan'da başlayan başvurular, 5 Mayıs tarihine kadar devam etti. Başvuruların tamamlanması ile beraber, sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı sonuçların ne zaman açıklanacağına dair bir bilgi vermedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alımı Sınav Konuları

Diyanet İşleri Başkanlığı, başvuruların tamamlanmasının ardından sınav yapılacağını açıklamıştı. Sınava, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak kişiler çağrılacak. Personel alımı için yapılacak olan sınavın konuları şu şekilde:

Mesleki Bilgi, Beceri ve Uygulama (60 puan)

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan)

c) Liyakati, özgüveni, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan)

d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan)

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan)