Doktor, Öğretmen, Hemşire, Polis, Uzman Çavuş Temmuz 2023 Maaş Zammı! Memur Zammı Hesaplanıyor

Doktor, Öğretmen, Hemşire, Polis, Uzman Çavuş Temmuz 2023 Maaş Zammı! Memur Zammı Hesaplanıyor
Temmuz ayında memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağı ve meslek gruplarının maaşlarının kaç TL olacağı merak ediliyor.

Asgari ücret zammı ile ilgili geçtiğimiz günlerde beklenen açıklama geldi. Milyonlarca asgari ücretli çalışanın büyük bir merakla beklediği asgari ücret zammının belli olması ve yüzde 34 oranında artış neticesinde 11.402 TL seviyesinin görülmesi ile birlikte, memur zammı için araştırmalar hız kazandı. Kurban Bayramı sonrasında memur maaşlarına yapılacak zam açıklanacak. Memur zammı için altı aylık enflasyon verileri belirleyici olacak. Bu kapsamda, memurlar. Enflasyon oranları ile hesaplamalar yapmaya başladılar.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarına yapılacak zam ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi çünkü memur maşa zammı için altı aylık enflasyon verilerinin belli olması gerekiyor. Bu kapsamda, haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memur zammı netlik kazanacak.

2023/06/06/turk-lirasi-2.jpg

Haziran Enflasyonu Ne Zaman Açıklanacak?

Memur ve emekli maaşları için oldukça kritik öneme sahip olan haziran ayı enflasyon rakamlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. TÜİK, haziran ayı enflasyon rakamlarını 5 Temmuz’da saat 10’da ilan edecek. Söz konusu verilerin açıklanmasının ardından memur maaşları belli olacak ancak ocak-mayıs dönemi enflasyon oranları ile hesaplama yapıldı ve beş aylık toplam enflasyon yüzde 15,26 oldu.

Öğretmen Maaşı Temmuz 2023 Zammı

Öğretmen maaşları, diğer tüm memurlarda olduğu gibi temmuz ayında yapılacak zam ile birlikte belli olacak. Memur maaşlarında enflasyon verisine ek olarak refah payı artışı sağlanması da gündeme geliyor. Bu çerçevede, temmuz ayının ilk günlerinde yapılacak açıklamalar yakından takip edilecek.

2023/06/06/hesap-makinesi.jpg

Doktor Hemşire Maaşları Ne Kadar Olacak?

Öğretmen maaşlarının yanı sıra doktor ve hemşire maaşları da araştırılıyor. Memur olan sağlık personellerinin maaşları için de 5 Temmuz’da açıklanacak olan haziran ayı enflasyon verileri beklenecek.

Polis, Uzman Çavuş Zammı Temmuz 2023

Polisler ve uzman çavuşlar da memur zammı oranında maaşlarında artış görüyorlar. Asgari ücrete yüzde 34 zam yapılması ile birlikte, memurlar da refah payı artışı olup olmayacağına dair araştırmalar yapmaya başladılar. Bu nedenle, öğretmen, doktor, polis, hemşire, uzman çavuş ve diğer meslek grupları, haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından refah payı artışı açıklamalarını bekleyecekler. Refah payı artışı olması durumunda, memur maaşlarında enflasyonun üzerinden bir artış sağlanmış olacak.