Dolar Kurunda Şaşırtan Gelişme! Dolarda 32 Sene Sonra Bir İlke İmza Atıldı

Dolar Kurunda Şaşırtan Gelişme! Dolarda 32 Sene Sonra Bir İlke İmza Atıldı
Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından açıkladığı faiz kararlarının ardından tüm dünyada değer kazanmaya başlayan ABD doları, 32 sene sonra bir ilki imza attı. İşte detaylar...FED'in aldığı kararlar dünya çapında etkisini...

Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından açıkladığı faiz kararlarının ardından tüm dünyada değer kazanmaya başlayan ABD doları, 32 sene sonra bir ilki imza attı. İşte detaylar...

FED'in aldığı kararlar dünya çapında etkisini göstermeye başladı. Dolar, faiz politikasının ardından 32 yılın ardından bir ilk yaşandı.

Dünyayı kasıp kavuran pandemi sürecinin ardından yayılan enflasyon dalgası ile mücadele eden ABD Merkez Bankası (FED), izlediği şahin bir politikayı devam ettirerek faizleri arttırmaya karar verdi.

En Yüksek Seviye Test Edildi

Dolar, Japon yenine karşı da değer kazandı. Dolar/yen kuru verilen karardan sonra 150 seviyesini aşarak 1990 senesinden beri en yüksek seviyeyi test etti.

Mynet'teki habere göre, Japonya'da yetkililerin gündeminde yende yaşanan gerileme ilk sıralarda yer alıyordu.

Japonya'da yetkililer doların yen karşısındaki kazandığı keskin değer hakkında uyarılarını tekrarlarken, Maliye Bakanı Shunichi Suzuki döviz kurunu daha sık şekilde ve "dikkatlice" takip ettiğini ifade etmişti.

Japonya, yenin dolar karşısında önceki ay keskin şekilde değer kaybederek 145 seviyesini aşması ile beraber uzun süreden sonra ilk kez yene müdahale etmişti. Bu müdahaleye karşın dolar yen karşısında değer kazanmaya devam etmişti.