Dolar ve Euro'da Son Durum! 24 Şubat Dolar ve Euro Ne Kadar?

Dolar ve Euro'da Son Durum! 24 Şubat Dolar ve Euro Ne Kadar?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 50 baz puan ile yüzde 8,50'ye çekti. Bu faiz değişikliği dolar ve euro'da herhangi bir hareketliliğe sebep olmadı. Dolar/TL kuru bugüne 18.87 TL'den başlarken, euro/TL kuru...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 50 baz puan ile yüzde 8,50'ye çekti. Bu faiz değişikliği dolar ve euro'da herhangi bir hareketliliğe sebep olmadı. Dolar/TL kuru bugüne 18.87 TL'den başlarken, euro/TL kuru 20,011 TL'den işlem görüyor.

Merkez Bankası, yüzde 9 olan politika faizini 50 baz puan indirimle yüzde 8.50'ye çekti. TCMB, yaşanan deprem felaketinin ekonomiye etkilerinin olacağını ancak orta vadede kalıcı etkilerinin olmayacağını dile getirdi.

Para Politikası Kurulu tarafından yapılan açıklamada "Kurul, yaşanan felaketin etkilerinin en düşük seviyelere indirilmesi ve gerekli dönüşümün desteklenmesi amacıyla uygun finansal koşulların oluşmasını önceliklendirecektir." ifadelerine yer verdi.

Deprem felaketinin 2023'ün ilk yarısındaki etkilerinin izleneceği belirtildi.

TCMB'nin Kur Korumalı Mevduat'a(KKM) getirdiği politika faizi ( yüzde 8,5) + yüzde 3 olan faizdeki yüzde 3'lük sınırın kaldırılmasının ardından KKM'de biriken tutar artmaya devam ediyor. KKM hesapları 1 trilyon 483,4 milyar TL'den 1 trilyon 500 milyar TL'ye çıktı.

Bugün saat 16:30'da açıklanacak ABD kişisel harcamalar verisi dolar yatırımcılarının takibinde olacak.