Dul ve Yetim Aylığı Ne Kadar Oldu? Zamlı Dul ve Yetim Aylığı Kaç TL?

Dul ve Yetim Aylığı Ne Kadar Oldu? Zamlı Dul ve Yetim Aylığı Kaç TL?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2.000 TL artış ile birlikte en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine yükseldiğini önceki haftalarda duyurdu. Söz konusu zammın ardından, dul ve yetim aylığı da merak ediliyor. Bu çerçeve,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2.000 TL artış ile birlikte en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine yükseldiğini önceki haftalarda duyurdu. Söz konusu zammın ardından, dul ve yetim aylığı da merak ediliyor. Bu çerçeve, dul ve yetim aylığının tutarı ile ilgili araştırma yapılıyor.

Dul ve Yetim Aylığı 2023

Dul ve yetim aylığının tutarı, emekli maaşına bağlı olarak belirleniyor. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşının alt sınırına yüzde 36,36 oranında zam geldi. Dul ve yetim aylığı ödemeleri de vefat eden kişinin maaş ücretine göre değişkenlik gösteriyor.

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Geçen yıl 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine çıkarken, bayram ikramiyesinde de yüzde 82 oranında artış sağlandı. Bayram ikramiyesindeki zam ile birlikte, geçen yıl 1.100 TL olan ikramiye ödemesi 2.000 TL'ye çıktı. Zamlı bayram ikramiyeleri ve emekli maaşları Ramazan Bayramı'ndan önce hesaplara aktarıldı.