Dul ve Yetim Maaşları Zamlı Tutarları! Beklenen Hesaplama Yapıldı

Dul ve Yetim Maaşları Zamlı Tutarları! Beklenen Hesaplama Yapıldı
Dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar, zamlı ödeme tutarları ile ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyorlar.

Son günlerde pek çok kişinin gündeminde maaş zamları yer alıyor. Milyonlarca emeklinin, asgari ücretlinin ve memurun maaş zammının netlik kazanması sonrasında, dul ve yetim aylıklarının kaç TL olacağı da merak konusu oldu. Bu çerçevede, yüzde 34’lük asgari ücret zammı, yüzde 25’lik emekli zammı, yüzde 17.55’lik enflasyon zammına ek olarak 8 bin 77 TL’lik memur zammının ardından, dul ve yetim maaşları için hesaplama yapıldı. Dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar da zamlı ödeme tutarlarını merak ediyorlar.

Dul ve Yetim Maaşı Kaç TL?

Dul ve yetim maaşları, emekli olan bir kişinin vefat etmesi durumunda eşine veya çocuklarına veriliyor. Söz konusu ödemeler düzenli olarak hak sahiplerine iletilirken, temmuz ayında çalışanların ve emeklilerin maaş zamlarının açıklanması sonrasında, dul ve yetim maaşı merak konusu oldu. Dul ve yetim maaşları en düşük emekli maaşı üzerinden hesaplanıyor. En düşük emekli maaşı 7.500 TL olduğu için hesaplamalar da bu tutar üzerinden sürüyor. Emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldığı için dul ve yetim aylıklarına da yüzde 25 zam geldi. Bu durumda, yüzde 75 oranında dul aylığı alanlar en az 5.625 TL, yüzde 50 oranında dul aylığı alanlar en az 3.750 TL ve yüzde 25 hisse ile yetim aylığı alanlar en az 1.875 TL alacaklar.

2023/06/06/hesap-makinesi-gorseli.jpg

Dul ve Yetim Maaşı Ödeme Takvimi

Emekli zammı sonrasında dul ve yetim aylığına ne kadar zam yapıldığı merak edilirken, dul ve yetim maaşlarının hangi tarihte vatandaşların hesaplarına yatacağı da araştırılıyor. Dul ve yetim maaşları, sigortalının vefat ettiği ayı takip eden aybaşında hesaplara aktarılır.