e-Devlet hesabımda para mı birikti? Ne kadar birikti? Hemen hesabınızı kontrol edin!

e-Devlet hesabımda para mı birikti? Ne kadar birikti? Hemen hesabınızı kontrol edin!
SGK, milyonlarca vatandaşın hesabına çeşitli nedenlerle para aktarabiliyor. Bu paralar, e-Devlet hesabından görüntülenebiliyor. Peki, e-Devlet hesabında para olup olmadığının sorgulaması nasıl yapılıyor? Paralar nasıl alınıyor? İşte detaylar...

Devlet, sosyal yardım çerçevesinde geniş bir alanda destekler sağlayarak, insanların ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Fakat, SGK, e-Devlet ve PTT üzerinden gerçekleştirilen fakat unutulan yardımların, vakit kaybetmeden kontrol etmesi oldukça önem arz ediyor. Özellikle SGK’da bekletilen destek ödemeleri, hak sahiplerince unutulması ya da bilinmemesi nedeniyle alınmıyor. Bu yüzden, hak insanların düzenli bir şekilde e-Devlet hesaplarını kontrol etmeleri gerekiyor.

bir-baslik-ekleyin-3.png

DESTEK ÖDEMELERİ NASIL ALINIR?

Hesapta unutulan destek ödemeleri, genel olarak SGK tarafından sağlanan çeşitli destekler vasıtasıyla ortaya çıkabilir. Çok sayıda insan, bu destek ödemelerini bilmediği ya da çeşitli sebeplerle unuttuğu için hak sahibi oldukları bu destek ödemelerini alamayabiliyor. Fakat bu parayı almak son derece kolay.

Öncelikle, bilinmeyen ya da unutulan destek ödemelerinin alınması konusunda e-Devlet’ten sorgulama yapmak gerekiyor. SGK'nın internet sitesinden ya da e-Devlet’ten gerçekleştirilen aramalarla, destek ödemesi olup olmadığı kolay bir şekilde öğrenilebilir ve bu ödemeler alınabilir.

bir-baslik-ekleyin-1.png

YAŞLILIK MAAŞI VE ENGELLİ YAKINLARINA YARDIM

Devletin sağladığı destek ödemeleri arasında önemli bir yere sahip olan yaşlı maaşı gibi yardımlar, çeşitli şartların oluşması durumunda 65 yaş üstü bireylere veriliyor. Aynı şekilde, engellilerin bakımını üstlenen yakınlarına verilen yardımlar da bu kapsamda yer alıyor.

bir-baslik-ekleyin-4.png

ANNE ADAYLARI VE HASTALIK DURUMUNDA DESTEK

Aynı zamanda, anne olmaya hazırlanan ve çalışan kadınlara verilen destek ödemeleri ve hastalık halinde çalışamayanlara sağlanan rapor parası gibi yardımlar da unutuluyor. Bu tür yardımlardan faydalanmak amacıyla kişilerin ilgili kurumlara müracaat etmesi ve gerekli süreçleri izlemesi gerekiyor.

bir-baslik-ekleyin.png

BANKALARDA UNUTULAN PARALAR

Öte yandan, bankalarda unutulan paralar hususunda da, bankalar belirli bir süre içinde sorgulama imkânı veriyor. Bankaların resmi internet sitelerinden gerçekleştirilen duyurularla, müşteriler unutulan paralarını sorgulayarak alabiliyor.

Sonuçta, devletin sağladığı sosyal yardımlar ve bankalarda unutulan paralar, bireylerin hakları arasında yer alıyor. Bu haklardan yararlanmak amacıyla bireylerin düzenli bir şekilde söz konusu platformları kontrol etmeleri ve gerekli sorgulamaları gerçekleştirmeleri önem arz ediyor. Böylece, unutulan ya da bilinmeyen ödemelerden kaynaklanan hak kayıpları önlenmiş oluyor.