e-Devlet'te Para İadeleri Veriliyor! Devletten Paranızı Almayı Sakın Unutmayın

e-Devlet'te Para İadeleri Veriliyor! Devletten Paranızı Almayı Sakın Unutmayın
Devlet tarafından size verilecek ama unutulmuş bir paranız var olabilir! Sorgulama işlemlerini yapanlar paralarını hesaplarına aktardı.

Çok sayıda vatandaş, e-Devlet üzerinden ödeme yapılıp yapılmadığını araştırmayı sürdürüyor. Unutulmuş paranız olabilir.

Çeşitli zamanlarda sağlık, eğitim ve vergi gibi ödemeler kurumlara yapılabiliyor ancak bazı durumlarda da bu kurumlar ödeme iadesi veriyor. Ancak vatandaşlar tarafından sorgulama yapmadan bu ödemelerden haberdar olmuyor. Kontrol sağlamak için e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapmasının ardından arama kısmına kişisel ödeme sorgulama yazmanız gerekiyor.

Arama yaptıktan sonra sistem üzerinden isminize yatmış herhangi bir ödeme olup olmadığını kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. Aynı zamanda eğer böyle bir ödeme iadesi yapıldıysa ödemelerinizi e-Devlet üzerinden kolaylıkla çekebilirsiniz. Eğer böyle bir ödeme yapıldığını görürseniz sisteme giriş yaptıktan sonra banka bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekiyor. Eğer banka hesabı kullanmıyorsanız kimlik belgenizle PTT şubelerine giderek ödemelerinizi nakit olarak çekebilirsiniz.

turk-lirasi-001.jpg

e-Devlet'teki Paralara Dikkat!

Şahıs ödemeleri sayfasına girerek vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağları da sorgulayabilirsiniz.

Burada yatırılan tutarlar belirli bir süre içerisinde çekilmediği zaman ise devlete geri iade ediliyor.

e-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN