Eğer Evliyseniz Bu PTT Yardımı Size Göre! 1300 TL Destek Harçlık Olarak Verilecek

Eğer Evliyseniz Bu PTT Yardımı Size Göre! 1300 TL Destek Harçlık Olarak Verilecek
PTT'den ödenen yardımlara gün gün yenisi ekleniyor. Devlet kadınlara verdiği desteği sürdürüyor

Devlet bir çok kalemde destek ödemesi sunmaya uzun zamandır devam etmekte. T.C. Devleti sosyal devlet olma adımını seneler önce attığı yardım ödemeleri adımı ile sağlamış bulunmakta. Bu kapsamda dar gelirli vatandaşın refahını sağlamak adına ve ihtiyaçlarını karşılamak adına bir çok destek ödemesi gün geçtikçe kalem sayısını arttırarak devam ediyor. Gerek bireysel gerekse de hane bazlı olarak yapılan ödemeler tek seferlik ya da düzenli olarak sağlanıyor. Yeni başlatılan yardım kapsamında evli çiftler hanedeki çocuk sayısına göre ödeme alabiliyor. Belirli şartlara uyan evli çiftlere 1300 TL destek ödemesi sağlanıyor. İlk çocukta 300 TL, İkinci çocukta 400 TL ve 3. çocukta ise 600 TL ödeme alabileceksiniz.

tl33.jpg

Devletin sunduğu yardım ödemeleri başvuruları kaymakamlıklar ya da e-Devlet üzerinden yapılabilmekte iken ödemeler ise PTT üzerinden hesaplara tanımlanıyor. Destek kredi ödemeleri haricinde yer alan destekler geri dönüşümsüz olarak sunuluyor. Evli ebeveyni ilgilendiren bu yardım ödemelerinden de faydalanacak olan bireyler yeni doğum yapmış kadınlar olarak belirtiliyor.

Hanesinde bebeği olan bireylere sosyal yardım ödemesi annenin hesabına tanımlanıyor ve PTT hesabı üzerinden ödeme anında çekilebiliyor. Çocuk yardımı adı altından başlatılan yardım ödemesinden haneye 1300 TL nakdi destek sağlanıyor. Çocuk yardımı adı altında devam eden bu programa başvuranlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başvuru süzgecinden geçiyor.

tl40.jpg

Çocuk Yardımı Başvuruları Nereye Yapılmakta

E-devlet kullanımının neredeyse her haneye girdiği günümüzde destek ödemeleri için başvurular da bu platformdan sağlanmaktadır. E-devlet hesabınıza girip İçişleri Bakanlığı yazarak e-Belediye Bilgi Sistemi Sosyal Yardım yazısını kopyalayarak ara kısmına yapıştırdığınız takdirde ilgili sayfaya yönlendirileceksiniz. Sosyal yardım ödemelerinin yatıp yatmadığını da e-Devlet sosyal yardım ödemeleri sayfasından takip edebilirsiniz

tl31.jpg

Çocuk Yardımı Başvuru Şartları

Anneye 1300 TL çocuk yardımı başvuru şartları için bir kaç gereksinim bulunuyor. Özellikle de pandemi sonrasında zorlaşan hayat şartlarının farkında olan devlet, destek kalem sayısında artışa geçmiştir. Bir yeni ödeme de doğum yapan anneye yapılan çocuk yardımı ödemesi olarak bilinmektedir.

Çocuk yardımı başvurusunda bulunmak için doğum yapmış olma şartı ile birlikte canlı doğum yapmış olma şartı aranmaktadır. Her annenin hak kazandığı bu destek ödemesi kapsamında 2 şarta 1300 TL destek sağlanmaktadır.