Eğitim Yardımı Başvuruları İçin Acele Edin! Eğitim Desteği Başvuru Şartları Açıklandı

Eğitim Yardımı Başvuruları İçin Acele Edin! Eğitim Desteği Başvuru Şartları Açıklandı
Ağustos'un ortasından başlayan eğitim yardımı başvurularına ilişkin ülke genelindeki farklı belediyeler açıklamalar yapmayı sürdürüyor.

Öğrenciler ve veliler, eylül ayında açılacak olan okullar öncesi eğitim destekleri, kırtasiye yardımları ve burslar ile ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Belediyeler de öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek için çalışmalar yapmaya devam ederken eğitim destekleri ile ilgili de yeni duyurular yayınlıyorlar. Bu kapsamda, ağustos ayı itibari ile başlayan eğitim desteği başvuruları öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor.

Eğitim Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

11 Eylül'de farklı kademede eğitim gören öğrenciler ders başı yapacaklar. Okulların açılmasına çok az bir süre kala, eğitim desteği ödemeleri de merak ediliyor. Ağustos ayı ortalarında belediyeler eğitim desteği başvurularını almaya başladılar. Bu çerçevede, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin destekçisi olacağız. Bu yıl 2 bin 500 öğrencimize yapacağımız yardım miktarını 100’de yüz zam yaparak 500 TL’ye çıkardık. Tek gayemiz çocuklarımız, gençlerimiz ve onların eğitimi. ‘Eğitime destek, geleceğe yatırımdır’ diyoruz ve bu düşüncelerle projelerimize devam ediyoruz. Eğitim yardımı başvuruları belediyemizin web sitesinden 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İstenilen evraklar ve inceleme sonunda en çok ihtiyacı olan öğrencilerimiz eğitim yardımı almaya hak kazanacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sürecek olan eğitim desteğimiz hayırlı olsun” demişti. Ağustos ayından itibaren destek ödemesi için başvurular başladı.

egitim-destegi.jpeg

Eğitim Yardımı Başvuru Şartları Neler?

15 Ağustos tarihinden itibaren başlayan eğitim yardımı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda, sekiz ay boyunca aylık 500 TL eğitim yardımı ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören öğrencilere sağlanacağı için başvuru şartları merak ediliyor. Pamukkale Belediyesi’nin sağlayacağı eğitim desteği için başvuru şartları şöyle:

* T.C. Vatandaşı Olmak,
* Pamukkale Belediyesi sınırları içinde ikamet ediyor olmak,
* Devlet okullarında öğrenim görüyor olmak, (Açık öğretim, özel okul ve temel liseler hariç )
* Ortaokul ya da lise öğrencisi olmak,
* Son Yıl Sınıf tekrarı yapmamış olmak (Mücbir sebepler dışında)