Ehliyeti olup da bunu yapmayanlara rekor ceza gelecek! Bunu sakın ihmal etmeyin!

Ehliyeti olup da bunu yapmayanlara rekor ceza gelecek! Bunu sakın ihmal etmeyin!
Ehliyet sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir haber geldi. Buna göre, ehliyetini yeniletmeyenlere 12 bin TL ceza verilecek. Peki, ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır? Hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

2016 yılı öncesinde alınan B sınıfı ehliyetlerin yenilenmesi zorunlu tutulurken, kurala uymayan sürücüler için 2025 yılında ağır para cezaları uygulanacak. Bu kapsamda sürücüler, 15 TL'lik ödeme yapmayı ihmal ettikleri takdirde 12 bin TL'yi bulan bir ceza ödemek zorunda kalacak.

Edinilen bilgilere göre, 2025 yılı itibariyle ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, özellikle 15 TL olan yenileme ücretini ödemezlerse 12 bin TL'yi bulan bir ceza ödemesi yapmak zorunda kalacak. Bu nedenle sürücülerin, ehliyetlerini en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilemeleri gerekiyor.

resized-a208e-5c64bc59ehliyetyenileme.jpg

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR? HANGİ BELGELER GEREKİYOR?

Ehliyet yenileme işlemi için sürücülerin bazı belgeleri hazırlaması ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden randevu alması gerekiyor. İşte yenileme işlemi için gerekli olan belgeler:

Kimlik kartı veya pasaport

Güncel biometrik fotoğraf

Geçerli bir sağlık raporu

Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

Mevcut ehliyet

Adli sicil kaydı

Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kâğıt bedeli dahil)

Bu belgelerle randevu gününde ilgili kuruma başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecek.

Öte yandan uzmanlar, eski tip ehliyetlerle 2024 yılı sonrası trafikte yakalanmanın cezasının oldukça yüksek olduğunu ve bu cezaların ilerleyen yıllarda daha da artmasının beklendiğini söylüyor.