Ekmeğe Zam Geliyor! O İlde Ekmeğe Yapılacak Zam İçin Tarih Verildi

Ekmeğe Zam Geliyor! O İlde Ekmeğe Yapılacak Zam İçin Tarih Verildi
Temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitim giderlerine varıncaya çok sayıda sektörde yeni zamlar peş peşe yapılıyor. Yapılan zamlar nedeniyle geçim sıkıntısına düşen vatandaşı en çok temel gıda ürünlerinden ekmeğe yapılan...

Temel gıdadan enerjiye, giyimden eğitim giderlerine varıncaya çok sayıda sektörde yeni zamlar peş peşe yapılıyor. Yapılan zamlar nedeniyle geçim sıkıntısına düşen vatandaşı en çok temel gıda ürünlerinden ekmeğe yapılan zam etkiliyor. Büyük şehirlerde ikamet eden vatandaşlar zamlardan en çok etkilenen kesim oluyor.

Artan maliyetler ve yükselen faturalar sebebi ile bazı illerden ekmeğe zam haberleri geliyor. Yapılan ya da yapılacak zamlara ilişkin bilgilendirmeyi kentlerdeki fırıncılar odaları duyuruyor.

Ekmek Fiyatları İl İl Zamlanıyor

İl il ekmek fiyatlarına zam yapılmaya devam ediliyor. Artan maliyetler ve un fiyatları ekmek zammını kaçınılmaz kılıyor. Geçtiğimiz gün Bursa'da 200 gramı 4 TL'ye satılan ekmeğin yapılan zam ile 5 TL'ye satılacağı gündem olmuştu.

Yeni bir zam haberi de İzmir'den geldi. İzmir'de ekmek fiyatı 1 Aralık 2022 tarihinde 5 TL olacak.

Komisyon Tarafından da Fiyat Onaylandı

İzmir'de şu anda 210 gram ekmek 4 TL'ye satılıyor. İzmir'de satılan ekmek fiyatı 1 Aralık'tan itibaren 5 liraya yükselecek. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği komisyonu tarafından da bu gramaj ve fiyat onaylandı.

Alınan bu karar yetkililer tarafından Ticaret Bakanlığı'na bildirildi. Bakanlığın onayından sonra yapılacak zammın resmiyet kazanacağı ifade edildi.