Ekmek Fiyatları Düşüşe Geçti! Ekmek 2 Lira 75 Kuruş

Ekmek Fiyatları Düşüşe Geçti! Ekmek 2 Lira 75 Kuruş
Ramazan ayı yaklaşırken pide fiyatlarının el yakacağı konuşulurken fırıncılar arasındaki rekabet sebebi ile ekmek 2 lira 75 kuruşa kadar düştü.Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre Tüketici fiyatları şubatta yüzde...

Ramazan ayı yaklaşırken pide fiyatlarının el yakacağı konuşulurken fırıncılar arasındaki rekabet sebebi ile ekmek 2 lira 75 kuruşa kadar düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre Tüketici fiyatları şubatta yüzde 3.15 artarken yıllık bazda 55.18'e ulaştı. Gıda fiyatlarına yapılan zamlar rekor kırdı.

Ramazana kısa bir zaman kala gıda fiyatlarına yine büyük zamların yapılacağı ifade ediliyor. Ramazanın olmazsa olmazlarından olan Ramazan Pidesi fiyatları bu yıl el yakacak. Kentlere göre değişiklik gösteren pide fiyatları 7.5 TL  ile 20 TL arasında değişecek.

Çankırı ve Kastamonu'da Ekmeğe İndirim

Çankırı ve Kastamonu'da ise ekmek fiyatlarında indirime gidildi. Ekmek fiyatlarının düşme sebebini fırıncılar arasındaki rekabet olarak açıkladılar.

Kastamonu'da yapılan son zamla 200 gram ekmeğin fiyat 5 TL'ye çıkmıştı. Kastamonu'da, 5 TL'den satılan 200 gram ekmek, fırıncılar arası yaşanan rekabetin ardından bazı market ve fırınlarda 4 TL'ye düştü.

Kastamonu'da pide fiyatları ise 10 TL, yumurtalı pide fiyatı 12.5 TL olarak belirlendi.

Çankırı'da de yaşanan rekabet sonrası ise ekmek 2 lira 75 kuruşa kadar düşürüldü.