Ekmek Fiyatları Yüzde 50 Arttı! Temmuz Ayında Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Yapıldı

Ekmek Fiyatları Yüzde 50 Arttı! Temmuz Ayında Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Yapıldı
Ekmek zammı ile ilgili temmuz ayında farklı illerden peş peşe açıklamalar gelmeye devam ederken, vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Adana’da, Ankara’da, Yozgat’ta, Rize’de ve farklı illerde temmuz ayı içersinde ekmek fiyatlarında artışa gidildi. Ülke genelindeki fırıncılar başta asgari ücret zammı, akaryakıt artışı ve maliyetlerin yükselmesi gibi nedenlerden dolayı ekmek fiyatlarında artış talep ederken, söz konusu talepler neticesinde şehirlerde bulunan fırıncılar odaları tarafından ekmek fiyat tarifesinde değişiklik yaşandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor. Yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da zam haberlerini araştırmaya devam ediyorlar.

Ekmeğe Zam Geldi

Osmaniye Kadirli’de, Gıda Maddeleri Esnaf Odası maliyet artışlarını gerekçe göstererek ekmek fiyatlarında zam yapılması için talepte bulundu. Fırıncılar odasının talebi, Osmaniye Gıda Maddeleri Esnaf Odası tarafından görüşüldü ve onayladı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 220 gram somun ekmek 5 TL’den 7.5 TL seviyesine yükseldi. Bu çerçevede, ekmek fiyatlarında yüzde 50 artış yaşanmış oldu.

2023/06/06/ekmek-2.jpg

Ekmeğe Zam Yapılacak Mı?

Her geçen gün farklı illerden ekmek zammı ile ilgili açıklamalar gelirken, ülke genelindeki fırıncılardan ekmek zammı talepleri gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, haziran ve temmuz ayında ekmeğe ve diğer unlu mamüllere zam yapılmaya farklı illerden de ekmek zammı ile ilgili yeni duyurular yayınlanabilir.