Elinizi Çabuk Tutun! Araba Fiyatları Yüzde 50 Zamlanacak

Elinizi Çabuk Tutun! Araba Fiyatları Yüzde 50 Zamlanacak
Araç almayı düşünen kişiler tarafından güncel araba fiyatları sıklıkla araştırılmaktadır. Özellikle yeni yılın ilk günlerinde sayılı günler kalmasından dolayı sıfır araç fiyatları ve ikinci el araç fiyatları araştırılmaktadır....

Araç almayı düşünen kişiler tarafından güncel araba fiyatları sıklıkla araştırılmaktadır. Özellikle yeni yılın ilk günlerinde sayılı günler kalmasından dolayı sıfır araç fiyatları ve ikinci el araç fiyatları araştırılmaktadır. En çok araştırılan konular arasında ise 2023. araba fiyatları düşer mi sorusu arama motorları üzerinde popüler konumda yer almaktadır. 2022 yılında hızlı bir şekilde artış gösteren araç fiyatlarının yeni yılla beraber nasıl ilerleyeceği vatandaş tarafından araştırılmaktadır. İşte ikinci el araç piyasasının yeni yılla beraber durumunun ne olacağına dair araştırmalar…

Bütün dünyayı kısa süre içerisinde etkisi altına alan çip sorunu enerji sorunu ve yüksek enflasyon sebebiyle dolar Euro kuru da etkili olarak tüm araç fiyatlarını bir hayli artırdı. Ekim 2023 yılında ikinci el araba fiyatları düşer mi?

İkinci El Araba Fiyatları Düşer mi?

Zaman zaman uzmanlar tarafından araç fiyatları ile ilgili farklı değerlendirmeler yapılmaktadır konuyla ilgili bir değerlendirme de araba satıcısı tarafından yapıldı. Özellikle arabalarda ÖTV indirimi yapıldıktan sonra araç fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili araç satıcısı Umutcan Ergül tarafından açıklama yapıldı. Umutcan Ergül:

“Yeni yılın gelmesiyle birlikte ikinci el araba piyasasını bir hareketlenme var. Yeni yılla beraber fiyatların artacağını gerekçesiyle araba almayı düşünen vatandaşlar araba pazarlarında akın ettiler. Bu denli yoğunluk olmasına rağmen araç alış satış işlemi gerçekleşmiyor. Vatandaşlar özellikle ikinci el araç piyasasının yüksek olması daha çok şikayetçi.” şeklinde konuştu.

İkinci El Arabada Düşüş Beklenmiyor

Araç satıcısı Umutcan Ergül tarafından yapılan açıklamada yeni yılda araç fiyatlarında düşüş beklenmediğine değinildi. Umutcan Ergül tarafından:

"Yeni yılda araba fiyatlarında düşüş beklemiyorum. Yeni yılda fiyatların biraz daha yukarı çıkmasını öngörüyorum. Bu durumun otomobil piyasanda durgunluk yaşatacağını bekliyorum." Denildi

Bildiğiniz gibi son iki yıldır ülkemizde yaşanan döviz hareketliliği hem sıfır hem ikinci el araç piyasasını etkiledi. 2023 yılında özellikle döviz kurunun daha da arşa çıkacağı pek çok ekonomist tarafından söylenmektedir. 2022 yılında döviz kurunun bu denli hareketliliği araç fiyatlarını yüzde 50 oranında artırmıştı. Yine aynı şekilde yükseliş olursa araç fiyatlarının en az yüzde 50 oranında zamlanması bekleniyor.