Emekli Bayram İkramiyesi! 2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emekli Bayram İkramiyesi! 2023 Bayram İkramiyesi Ne Kadar?
Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam ocak ayında belli oldu. Emekli ve memurlara yüzde 30 oranında zam yapılması ile birlikte, çeşitli ödemelerde ne kadar artış sağlanacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin...

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam ocak ayında belli oldu. Emekli ve memurlara yüzde 30 oranında zam yapılması ile birlikte, çeşitli ödemelerde ne kadar artış sağlanacağı merak konusu oldu. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı ve ikramiyelerine zaman emeklilere iletileceği araştırılıyor.

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Emekli bayram ikramiyesi kapsamında, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere ödeme yapılıyor. Geçtiğimiz yıl, her iki bayram öncesinde de 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ikramiye ödemesi verildi.

2023 Bayram İkramiyesi

Emekli maaşlarının belli olmasının ardından, bayram ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bayram ikramiyesindeki artışa dair henüz bir bilgi verilmedi ancak çeşitli oranlar ile hesaplama yapılıyor. Eğer ikramiyelerde yüzde 30 oranında artış sağlanırsa, emekli bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine yükselmiş olacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekli ikramiyesinin yanı sıra, maaş zammı araştırmaları da devam ediyor. Emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı ancak en düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı ve geçen yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı 5.500 TL seviyesine yükseldi.