Emekli Maaş Zammında Son Durum! Seyyanen Emekli Maaşlarına Zam Gelecek Mi?

Emekli Maaş Zammında Son Durum! Seyyanen Emekli Maaşlarına Zam Gelecek Mi?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından merak edilen emekli maaşlarına zam yapılmasına ilişkin çalışmalar başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda emekli maaşlarına artırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırlıklara başladığını belirtmişti. Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da Meclis’in açılmasının ardından emekli maaş zamları için çalışmalar yapılacağını söyledi. Bu çerçevede, ekim ayına Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama dönemine başlayacağı için Bakanlıkların emekli maaş zamları için gerçekleştireceği çalışmalar merak konusu oldu.

Emekli Zammı Son Durum

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının artırılması için talimat verdiğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emekli maaş zamlarının hesaplanması için çalışmalara devam ediyorlar. Ekim ayında Meclis’in açılmasının ardından emekli maaş zammı için daha net bir tablo ortaya çıkacak. Yeni yıla girmeden önce emekli maaş zamlarının netlik kazanması ve kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.