Emekli Maaşı Hesaplama 2023! SSK ve Bağkur Emekli Maşları İçin Hesaplama Yapılıyor

Emekli Maaşı Hesaplama 2023! SSK ve Bağkur Emekli Maşları İçin Hesaplama Yapılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, emekli maaşları için hesaplamalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından, emekli maaşları için hesaplamalar hız kazandı. Bu çerçevede, yüzde 30 zam ile yeni emekli maaşlarının nasıl hesaplanacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Emekli Maaş Zammı Hesaplama

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı. Mevcut emekli maaşını 100'e böldükten sonra, çıkan sonucu 130 ile çarparak zamlı maaşa ulaşılabilir. Söz konusu hesaplama ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerin yanı sıra, memur ve memur emeklileri de maaşlarını hesaplayabilirler.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasının ardından, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. En düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı ve böylece 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı 5.500 TL seviyesine yükselmiş oldu.