Emekli Maaşlarında Son Durum! En Düşük Emekli Maaşı İçin Rakam Verildi

Emekli Maaşlarında Son Durum! En Düşük Emekli Maaşı İçin Rakam Verildi
Emekli vatandaşlar maaşlarına yapılacak yeni zammı büyük bir merakla bekliyor. En son en düşüğü 3 bin 500 liraya çıkartılan emekli maaşlarına yapılacak yeni zam oranı 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak enflasyon verisinden...

Emekli vatandaşlar maaşlarına yapılacak yeni zammı büyük bir merakla bekliyor. En son en düşüğü 3 bin 500 liraya çıkartılan emekli maaşlarına yapılacak yeni zam oranı 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak enflasyon verisinden sonra netlik kazanacak.

Hükümet tarafından asgari ücrete oranlı yeni formül hazırlandı. Buna göre en düşük emekli maaşının 4 bin 950 TL'ye çıkarılacağı öngörülüyor.

Türkiye'de dar gelirli olarak isimlendirilen gruplar arasında bulunan emekli vatandaşlar, yeni yılda maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. Emekli vatandaşların merakla beklediği maaş zammına ilişkin yeni detaylar belli oldu.

Emeklilerin, Ocak ve Temmuz'da yapılan maaş artışları geçtiğimiz 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor. Yani Bağ-Kur ve SSK emeklilerine Ocak 2023'te 2022 Aralık- Haziran arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar zam yapılacak.

TÜİK tarafından açıklanan Eylül verilerinde TÜFE endeksi de 1.046,89 olarak kaydedildi. Bu değişim 3 aylık enflasyon oranının yüzde 7,05 olmasını sağladı. Açıklanan veriler, emekli zammı için 3 aylık rakamları kesinleştirdi.

Gözler 3 Kasım Perşembe Gününde

TÜİK tarafından merakla beklenen enflasyon verileri 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanacak. TÜİK'in açıklamasının ardından ekim enflasyon oranları ortaya çıkmış olacak. TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte, emekli ve memur maaşları için aylık zam oranı netlik kazanmış olacak.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Hükümetin hazırladığı asgari ücret endeksli 'en düşük emekli maaş' formülü belli oldu. Asgari ücret endeksli yüzde 60 formülüne göre; en düşük emekli maaşı 4.950 TL, yüzde 70 formülüne göre ise en düşük emekli maaşı 5.775 lira olacak.