Emekli ve Memur Zammı İçin Hesaplama Yapıldı! Temmuz 2023 Maaş Zammı

Emekli ve Memur Zammı İçin Hesaplama Yapıldı! Temmuz 2023 Maaş Zammı
En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapılmıştı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı bu artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşındaki zammın yanı sıra, memur ve emekli...

En düşük emekli maaşına geçtiğimiz haftalarda 2.000 TL zam yapılmıştı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı bu artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükseldi. En düşük emekli maaşındaki zammın yanı sıra, memur ve emekli maaşlarına yıl içinde iki defa zam yapılıyor. Bu çerçevede, temmuz ayı için enflasyon farkı hesaplamaları hız kazandı.

Memur ve Emekli Maaşı Temmuz 2023

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Merkez Bankası'nın geçtiğimiz süreçte yayınladığı enflasyon beklenti anketine göre, 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 21,43 seviyesine yer alıyor. Bu kapsamda, beklenti anketindeki gibi enflasyon ortaya çıkarsa, memur ve emekli maaşlarına yüzde 21,43 oranında zam yapılabilir.

Emekli ve Memur Zammı Ne Kadar?

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam belirlenirken, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileri dikkate alınıyor. Ocak, şubat ve mart ayı enflasyon verileri önceki süreçte açıklanmıştı. Nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin de duyurulmasının ardından maaş zammı netlik kazanacak. Bu kapsamda, maaş zammı için TÜİK'in açıklamaları yakından takip edilecek.