Emekli Zammı İçin Ufukta O Oran Gözüktü! Milyonlarca Emeklinin Yüzünü Güldürecek Zam Hesaplaması

Emekli Zammı İçin Ufukta O Oran Gözüktü! Milyonlarca Emeklinin Yüzünü Güldürecek Zam Hesaplaması
Emekli maaşlarına yapılacak zammın açıklanmasına çok kısa bir süre kala, enflasyon verileri ile hesaplamalar yapıldı.

Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin en çok merak ettiği konular arasında ilk sıralarda emekli maaşlarına yapılacak zam yer alıyor. Temmuz ayının ilk günlerinde emekli maaşlarındaki artışa dair resmi açıklamanın gelmesi beklenirken, asgari ücret zammının netlik kazanması neticesinde emekli maaşları için hesaplamalar da hız kazandı. Bu çerçevede, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı ile birlikte, farklı zam oranları sonucunda emekli maaşlarının kaç TL olacağı da merak ediliyor.

Beş Aylık Zam Oranı Yüzde Kaç?

Emekli maaşlarına yapılacak artış belirlenirken bakılan en önemli veri, altı aylık enflasyon oranı oluyor. Bu kapsamda, enflasyon verileri ile yapılan hesaplamalar emekliler tarafından yakından takip ediliyor. Haziran ayı enflasyon rakamları henüz açıklanmadı ancak yılın ilk beş ayındaki enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık toplam enflasyon yüzde 15,26 oldu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, emekli maaşları için oldukça önemli olan altı aylık enflasyon oranı belli olacak.

2023/06/06/hesap-makinesi.jpg

Haziran Ayı Enflasyonu Açıklanma Tarihi

Haziran ayı enflasyonun ne zaman açıklanacağı emekliler ve memurlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. TÜİK, her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarını açıklıyor. Bu kapsamda, haziran ayı enflasyon verileri de 5 Temmuz’da saat 10’da ilan edilecek.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin yüzde 34 oranında artması ve 11.402 TL seviyesine çıkması neticesinde, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı da merak konusu oldu. Temmuz ayında emekli maaşlarına yüzde 20’nin üzerinden bir zam yapılacağı tahmin ediliyor. Yüzde 20’nin üzerinden bir artışa gidilmesi durumunda, 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı da 9.000 TL’ye ulaşacak.