Emekliler Dört Aylık Enflasyon Verileri Sonrası Hesaplama Yapmaya Başladılar! İşte Oran

Emekliler Dört Aylık Enflasyon Verileri Sonrası Hesaplama Yapmaya Başladılar! İşte Oran
Maaşlara yapılacak zam oranı için enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, emekliler de maaş zammı hesaplamalarını yapmaya başladılar....

Maaşlara yapılacak zam oranı için enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Temmuz, ağustos, eylül ve ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, emekliler de maaş zammı hesaplamalarını yapmaya başladılar. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri, dört aylık enflasyon farkını maaşlarına ekleyerek, güncel zam oranını hesaplıyorlar.

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Emekli maaşları için nihai tablo, kasım ve aralık ayı enflasyon oranlarının netleşmesinin ardından belli olacak. 3 Ocak 2023'ta duyurulacak aralık enflasyon verileri merakla beklenirken, dört aylık enflasyon verileri baz alınarak çeşitli hesaplamalar yapılmaya başlandı. Temmuz-ekim dönemindeki veriler ışığında yapılan hesaplamalara göre, yüzde 10,84 enflasyon farkı oluşuyor. Söz konusu yüzde 10,84 fark esas alınarak, hesaplamalar yapılabilir fakat emekli maaşları 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon rakamları ile kesinlik kazanacak.

Enflasyon Verileri Bekleniyor

Önümüzdeki süreçte açıklanacak enflasyon verileri, maaş zamlarının belirlenmesinde büyük rol oynayacak. Bu nedenle, emeklilerin, memurların ve asgari ücretlilerin maaşlarına yapılacak zam için enflasyon verileri yakından takip ediliyor.