Emekliler Hesap Yapmaya Başladı! SSK ve Bağkur Emeklisi İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Netleşti

Emekliler Hesap Yapmaya Başladı! SSK ve Bağkur Emeklisi İçin 5 Aylık Enflasyon Farkı Netleşti
Yeni yıla sayılı haftalar kala, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi de maaş zamlarına ilişkin haberleri yakından takip ediyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarında gerçekleşecek artışa dair resmi bir açıklama henüz yapılmasa da...

Yeni yıla sayılı haftalar kala, milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi de maaş zamlarına ilişkin haberleri yakından takip ediyor. Bu kapsamda, emekli maaşlarında gerçekleşecek artışa dair resmi bir açıklama henüz yapılmasa da TÜİK tarafından temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, hesaplamalar da hız kazandı. Söz konusu enflasyon verileri sonucunda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı belli oldu.

SSK Bağkur Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarında yapılacak artış, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamı ile birlikte netlik kazanacak ancak temmuz-kasım dönemi enflasyon oranları ele alınarak 5 aylık enflasyon farkı hesaplandı. Yapılan hesaplamalar neticesinde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 olarak belirlendi.

2023 Emekli Maaşı Zammı

Emekli maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesi için aralık ayı enflasyon rakamı büyük bir heyecanla beklenirken, beş aylık enflasyon farkı ile hesaplamalar yapılıyor. Aralık ayı enflasyon verisi açıklandıktan sonra, emekli maaşlarında gerçekleşecek artış için daha net hesaplamalar yapılabilecek.