Emekliler Nisan Ayında En Az 9.500 TL Alacaklar! Emeklilere Çifte Ödeme Müjdesi

Emekliler Nisan Ayında En Az 9.500 TL Alacaklar! Emeklilere Çifte Ödeme Müjdesi
En düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine çıkarıldığı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine çıkması ve bayram...

En düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine çıkarıldığı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine çıkması ve bayram ikramiyesinde de artış sağlanması ile birlikte, emekliler de hesaplama yapmaya başladılar. Bu kapsamda, nisan ayı ödemeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Zamlı Emekli Maaşı Ödeme Tarihi 2023

2.000 TL zam ile en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıkarken, söz konusu zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağı da merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zamlı emekli maaşlarının nisan ayında emeklilerin hesaplarına aktarılacağını belirtti. Bayramdan önce ödeme yapılıp yapılmayacağı ile ilgili ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

En düşük emekli maaşının yanı sıra, bayram ikramiyesinde de 900 TL artış sağlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, zamlı bayram ikramiyeleri de nisan ayında emeklilere verilecek. En düşük emekli maaşının 7.500 TL olması ve bayram ikramiyesinin de 2.000 TL olarak belirlenmesi ile birlikte, nisan ayında emekliler en az 9.500 TL ödeme almış olacaklar.