Emeklilere yeni zam müjdesi! Ne zaman hesaplara yatacak?

Emeklilere yeni zam müjdesi! Ne zaman hesaplara yatacak?
Milyonlarca emekliye yeni zam müjdesi geldi. Emeklilerin maaşına yeni zam eklenerek maaşlar yeniden hesaplanacak. Peki, yeni zam nedir ve ne zaman hesaplara yatacak? Yüzde kaç zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

TÜİK, 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranının yüzde 4,5 olduğunu duyurdu. Verilerin beklenenin üzerinde gelmesi nedeniyle emeklilere milli gelir zammı müjdesi verildi. Bu kapsamda, milyonlarca emeklinin maaşına milli gelir zammı eklenerek yeniden hesaplanacak. Peki, milli gelir zammı nedir? İşte merak edilenler...

bir-baslik-ekleyin-1-001.png

MİLLİ GELİR ZAMMI NEDİR?

Gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme oranıyla paralel olarak emeklilere yapılan zamlara milli gelir zammı deniyor. 2023 yılı için tahmin edilen GSYH büyüme oranı yüzde 4,4 oranında olsa da açıklanan rakam yüzde 4,5 oldu. Bu nedenle, bu yıl milyonlarca emekliye aradaki fark nedeniyle milli gelir zammı yapılacak.

bir-baslik-ekleyin-2-001.png

MİLLİ GELİR ZAMMI NE KADAR?

Yeni emeklilerin maaşları yeniden hesaplanacak. Yeni hesaplama sonunda bu yıl emekli olan vatandaşların maaşlarında yüzde 0,8 ile yüzde 1,35 arasında değişen oranlarda zam yapılacak.

bir-baslik-ekleyin-4.png

NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Bu yılın ocak ayından sonra emekli olan vatandaşların maaşlarına milli gelir zam farkı nisan ayından itibaren yatmaya başlayacak. Bu aydan itibaren yeni tutar üzerinden maaş ödenecek.