Emeklilere Yıl İçinde Ek 2.860 TL Verilebilir! Emekliler Hesaplama Yapmaya Başladılar

Emeklilere Yıl İçinde Ek 2.860 TL Verilebilir! Emekliler Hesaplama Yapmaya Başladılar
Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi alıyorlar. Söz konusu ikramiye çerçevesinde bu sene de emeklilerin hesaplarına ödeme yatacak. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından...

Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi alıyorlar. Söz konusu ikramiye çerçevesinde bu sene de emeklilerin hesaplarına ödeme yatacak. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları önceki haftalarda belli oldu. Milyonarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının ardından, bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Geçtiğimiz yıl, her iki bayram öncesinde de 1.100 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL ikramiye ödemesi yapıldı.

2023 Bayram İkramiyesi Belli Oldu Mu?

Emeklilere verilen bayram ikramiyesinde artış olup olmayacağı ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi ancak maaş zammı oranı üzerinden hesaplama yapılıyor. Eğer yüzde 30 oranında artış sağlanırsa, bayram ikramiyesi 1.430 TL seviyesine çıkacak ve yıl içinde toplam 2.860 TL ödeme yapılmış olacak.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

Bayram ikramiyesi ile birlikte, en düşük emekli maaşı da merak ediliyor. Önceki yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, 2023 yılı itibariyle 5.500 TL'ye çıktı.