Emeklilerin Ayağını Yerden Kesecek Haber! Bayram İkramiyeleri Zamlanıyor Mu?

Emeklilerin Ayağını Yerden Kesecek Haber! Bayram İkramiyeleri Zamlanıyor Mu?
Bildiğiniz gibi Türkiye genelinde milyonlarca emekli bulunmaktadır. Devlet tarafından alınan bir karar kapsamında emeklilere yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Bu ödemeler hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı öncesinde...

Bildiğiniz gibi Türkiye genelinde milyonlarca emekli bulunmaktadır. Devlet tarafından alınan bir karar kapsamında emeklilere yılda iki kez ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Bu ödemeler hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı öncesinde emeklilere bir nebze nefes aldırabilmek için yapılmaktadır. 2023 yılının ilk gününde emekli bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı araştırılmaya başlandı. Pek çok kişi tarafından 2023 yılında ne kadar bayram ikramiyesi alınacağı merak içerisinde araştırılmaktadır.

Emekli vatandaşlar aldıkları maaşlar düşük olduğundan dolayı bazı zaman geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalmaktadır. Hal böyle olunca devlet kesenin ağzını açarak emeklilere bayram ikramiyesi sunmaktadır. Emeklilere sundukları bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan önce tek seferliğine ve geri ödemesiz olarak verilmektedir. Peki, 2023 yılında bayram ikramiyeleri ne kadar olacak. Bayram ikramiyeleri zamlanıyor mu?

Emekli Bayram İkramiyeleri Zamlanıyor Mu?

Emeklilere uzun zamandır Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ödenen bayram ikramiyeleriyle ilgili araştırmalar arama motorları üzerinden şimdiden yapılmaya başlandı. Emekli bayram ikramiyeleri önceki yıllarda 1100 TL olarak hesaplara yatırılıyordu. 2023 yılında her maaşa zam geldiği gibi bayram ikramiyelerine de zam gelmesi özellikle emekliler tarafından istendi. Fakat ne bakanlık tarafından ne de devlet tarafından emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili herhangi bir zam açıklaması yapılmadı. Fakat özellikle asgari ücrete gelen zamlardan sonra emekli bayram ikramiyelerinin 1500 TL tutarına çıkması emekliler tarafından talep edilmektedir.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Emeklilere yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ödenen bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği de merak edilmeye başlandı. Bu yıl bildiğiniz gibi Ramazan Bayramı 21 Nisan ile 23 Nisan arasına denk gelmektedir. Bu tarihten önce emekli bayram ikramiyesinin birincisi ödenmektedir. Kurban Bayramı ise 29 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasına denk gelmektedir. Bu tarihten önce emekli bayram ikramiyesinin ikincisi emeklilerin hesabına otomatik olarak yatırılmaktadır.

EYT’liler Bayram İkramiyesi Alacak Mı?

Bayram ikramiyesi emeklilere ödenen ek ödeme olarak karşımıza çıkıyor. Emeklilere koşulsuz ve karşılıksız ödendiğinden dolayı EYT’liler de bayram ikramiyesi alacak mı? şeklinde arama motorları üzerinden araştırma yapmaktadır. EYT’liler bayram ikramiyesi ödemesi hesaplara yatırılmadan emekli olurlarsa eğer bayram ikramiyesinden faydalanabilecektir. Eğer sadece EYT’li olarak kalırlarsa bayram ikramiyesi alıp almayacağıyla ilgili açıklama gelmedi.