Emeklilerin Hesaplarına Yıl İçinde İki Defa Yatacak! Zam Hesaplamaları Şimdiden Başladı

Emeklilerin Hesaplarına Yıl İçinde İki Defa Yatacak! Zam Hesaplamaları Şimdiden Başladı
Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz süreçte belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur zammının netlik kazanmasının ardından, emekli ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, Ramazan...

Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammı geçtiğimiz süreçte belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur zammının netlik kazanmasının ardından, emekli ikramiyeleri ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde verilen ikramiye ödemelerinde artış olup olmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar?

Bayram ikramiyelerine zam gelip gelmeyi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl, bayram ikramiyesi çerçevesinde, her iki bayram öncesinde de 1.100 TL olmak üzere toplam 2.200 TL ikramiye ödemesi yapıldı.

2023 Bayram İkramiyesi

Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de çeşitli oranlar üzerinden hesaplama yapılıyor. Emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldığı için yüzde 30 zam yapılması durumunda ikramiyelerin ne kadar olacağı araştırılıyor. Eğer bayram ikramiyesinde yüzde 30 oranında artış sağlanırsa, 1.100 TL olan ikramiyesi ödemesi 1.430 TL seviyesine yükselmiş olacak.

En Düşük Emekli Maaşı 2023

İkramiye ödemesi ile birlikte, emekli maaşları da merak ediliyor. Önceki yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşına yüzde 30'dan daha fazla zam yapıldı ve 5.500 TL seviyesine yükseldi.