Emekliye peş peşe müjde! Tamı tamına 7 destek paketi açığa çıktı! Hazırlıklar tamamlandı!

Emekliye peş peşe müjde! Tamı tamına 7 destek paketi açığa çıktı! Hazırlıklar tamamlandı!
Milyonlarca emekli, nisan ayının gelmesiyle TBMM’ye gelmesi planlanan 7 büyük destekle beraber rahat rahata erecek. Bu kapsamda, emeklilere 7 destek paketi açıklanacak. Peki bu destek paketleri neler? İşte merak edilenler...

Emeklilerin gelirini artıracak yeni yasal düzenlemeler konusunda gün sayılıyor. Başta Çalışma Bakanlığı olmak üzere pek çok bakanlık bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Bakanlıklar başta belediyeler ve bankalar olmak üzere gerçekleştirecekleri protokollerle beraber destekleri uygulamaya koyacak.

AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, nisan ayında TBMM’nin açılmasıyla beraber ilk gelecek düzenlemelerden birisinin emeklilere yönelik olacağını açıkladı. Emekliler için ilk aşamada gerçekleştirilecek düzenlemelerde 7 başlık dikkat çekiyor. İşte emekliler için yapılan 7 çalışmanın ayrıntıları...

bir-baslik-ekleyin-1-001.png

1- BELEDİYE HİZMETLERİNDE İNDİRİM
Emekliler için yerel yönetimlerle gerçekleştirilecek protokoller sayesinde su faturalarında indirim, ücretsiz veya indirimli toplu taşıma, belediye tesislerinden ayrıcalıklı yararlanma gibi pek çok konu ele alınacak. Burada emekliler belediyenin sağladığı tüm hizmetlerden ayrıcalıklı olarak ya indirimli ya da ücretsiz faydalanabilecek.

bir-baslik-ekleyin-2.png

2- ENERJİ DESTEKLERİ
Başta düşük aylık alan emekliler olmak üzere tüm emeklilerin doğal gaz ve elektrik faturalarının indirimli olması üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Bu konuda Enerji Bakanlığı’yla gerçekleştirilecek protokol ile emeklilerin bu giderlerini azaltacak önemler devreye alınacak.

bir-baslik-ekleyin-3.png

3- ULAŞIM DESTEĞİ
Belediyelerin sağladığı toplu taşıma haricinde emeklilerin diğer ulaşım araçlarından da indirimli ya da ücretsiz faydalanabilmesi konusunda düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, uçak ve tren biletlerinde emekliler için ayrıcalık tanınacak. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı devreye girerek çalışmalar yürütecek.

bir-baslik-ekleyin-3-001.png

4- BARINMA DESTEĞİ
Özellikle büyükşehirler öncelikli olmak üzere emeklilere kira yardımları da gündemdeki yerini koruyor. Düşük maaşlı emekliler öncelikli olmak üzere emeklilere belli tutarlarda kira desteği sağlanacak. Bu doğrultuda, yerel yönetimler de çalışmalar yapacak. Büyükşehirlerde bu destek miktarı daha yüksek olacak. Bu sayede, emeklilerin kiralarının bir kısmı karşılanacak.

bir-baslik-ekleyin.png

5- FİNANS DESTEĞİ
Bankalarla gerçekleştirilecek protokoller ile beraber emekliler için banka hizmetlerinde ayrıcalık tanınacak. Kamu bankaları öncelikli olmak üzere özel bankalar da devreye girecek. Krediye ulaşma, düşük faiz fırsatı, banka hizmetlerinin bedava olması, promosyon miktarlarının artırılması gibi konular gündemde olacak.

bir-baslik-ekleyin-4-001.png

6- TATİL DESTEĞİ
Tatil yapma fırsatı olmayan emekliler için kamu kurumlarının tesisleri kapılarını açacak. Bu sayede, emekliler istedikleri bölgedeki kamu tesislerinde konaklama ve tatil fırsatına sahip olacak. Aynı zamanda, turizm şirketleriyle gerçekleştirilecek protokoller ile beraber emeklilere özel kampanyalarla tatil beldelerinde indirimle tatil fırsatı sağlanacak.

bir-baslik-ekleyin-001.png

7- REFAH PAYI VE TABAN MAAŞ
Emekliler için uygulanan taban maaştaki seyyanen destekler gelecek dönem için tekrar belirlenecek. Bu zammın temmuz ayından önce yapılması da bekleniyor. Aynı zamanda, kök maaş düzenlemesi için seyyanen artış ve emekli aylık hesaplama sisteminde değişiklik de masada çalışılan konular arasında yer alıyor.