Emekliye yeni destek müjdesi! Bu tarihte hesaplara yatacak! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Emekliye yeni destek müjdesi! Bu tarihte hesaplara yatacak! Resmi Gazete’de yayımlandı!
Ramazan ayının ilk günleriyle beraber milyonlarca emekli de emekli ikramiyelerinin ne zaman hesaplara yatacağını merak etmeye başladı. Peki, emekli ikramiye ne kadar oldu? Ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar...

Milyonlarca emekli 3 bin TL’ye çıkarılan ikramiyeyi 10 Nisan tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı'ndan önce hesabında görecek. Dul ve yetimler ve hisseleri oranında, iki maaş birden alan hak sahipleri en yüksek ödeme fırsatı veren dosya üzerinden ikramiyelerini alacak. Tam tarihi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı duyuracak.

Öte yandan, kamu işçileri ise 5 Nisan tarihinde ikramiyesini alacak. İşçilere her yıl 52 günlük ikramiye verilirken, bunun 26 günlük bölümü yılın ilk yarısında, kalan 26 günlük bölümü de ikinci yarısında ikişer parça şeklinde veriliyor. Bu yılın ilk yarısına yönelik 26 günlük ikramiyenin 13 günlük bölümü 26 Ocak'ta ödenmişti. İkinci 13 günlük bölümü de 5 Nisan'da verilecek. Yılın ikinci yarısına ilişkin 26 günlük ikramiyenin ödeme takvimi de Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek.

640x360.jpg

Kamu işçileri için yapılan toplu sözleşmeyle en düşük ücret brüt 15 bin TL’ye yükseltilmiş, ilk 6 ay için yüzde 45, ikinci 6 ay için yüzde 15, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için yüzde 10 zam ve enflasyon farkı karara bağlanmıştı. En düşük çıplak brüt ücret ilk 6 ayda 21 bin 750, ikinci 6 ayında 25 bin 12 TL’ye çıkmıştı. En düşük ücret üçüncü 6 ayda ise yüzde 32.57 (yüzde 10 zam + enflasyon farkı) zamla beraber 33 bin 159 TL’ye tırmandı.