En Düşük Emekli Maaşı İçin Hesaplamalar Yapılıyor! Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

En Düşük Emekli Maaşı İçin Hesaplamalar Yapılıyor! Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?
Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da merak konusu oldu. Bu kapsamda, emekli maaşlarında yapılacak artışın, 3 Ocak tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon verisinin ardından...

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından, emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da merak konusu oldu. Bu kapsamda, emekli maaşlarında yapılacak artışın, 3 Ocak tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon verisinin ardından netlik kazanması bekleniyor ancak temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplandı.

Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilere yapılacak zam belli olacak fakat temmuz-kasım dönemi enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beş aylık enflasyon farkı yüzde 14,04 oluyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili araştırmalar devam ederken, 3.500 TL olan en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak ediliyor. En düşük emekli maaşına yüzde 30'a yakın zam yapılması durumunda, 4.500 TL seviyesine çıkmış olacak. En düşük emekli maaşının ve emekli zammının, aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından netlik kazanması bekleniyor.