En Düşük Emekli Maaşında Son Durum! Emeklilere Büyük Müjde

En Düşük Emekli Maaşında Son Durum! Emeklilere Büyük Müjde
Ocak ve temmuzda düzenli olarak emekli maaşlarına zam yapılıyor. Emekli maaşlarındaki zam belirlenirken TÜİK’in enflasyon verileri dikkate alınıyor. Bu kapsamda altı aylık enflasyon farkı henüz belli olmadığı için ocak,...

Ocak ve temmuzda düzenli olarak emekli maaşlarına zam yapılıyor. Emekli maaşlarındaki zam belirlenirken TÜİK’in enflasyon verileri dikkate alınıyor. Bu kapsamda altı aylık enflasyon farkı henüz belli olmadığı için ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamları baz alınarak en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı hesaplanıyor.

Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşına önceki ay 2.000 TL zam yapıldı ve en düşük maaş 7.500 TL seviyesine çıktı. Öte yandan, temmuz ayında da en düşük emekli maaşında zamma gidilecek. Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağkur emeklileri için dört aylık zam oranı yüzde 15,21 olarak tespit edildi ancak bu oran henüz kesin maaş zammını yansıtmıyor. Emekli maaşlarındaki zam, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinden sonra belli olacak.

Dört aylık zam oranı yüzde 15,21 olarak hesaplandı ancak refah payı da dahil olmak üzere emekli maaşlarında yüzde 25-30 dolaylarında artış olacağı da öne sürülüyor .Emekli maaşların da yüzde 20 ve üzerinde bir zam hayata geçerse, en düşük emekli maaşı 9.000 TL seviyesinin üstüne çıkmış olacak. En düşük emekli maaşının yanı sıra, diğer emeklilerin maaşlarında da temmuz ayında artış olacak. Bu kapsamda, milyonlarca emekli mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarına dair TÜİK’in açıklamalarını yakından takip edecek.