En Düşük Maaş 12 Bin 164 TL Oldu! Toplu Sözleşme İmzalandı

En Düşük Maaş 12 Bin 164 TL Oldu! Toplu Sözleşme İmzalandı
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, çalışanların maaşların yapılacak zam oranına dair açıklamalar merakla bekleniyor. Yurdun dört bir yanındaki çeşitli belediyelerden toplu sözleşmelere dair duyurular gelirken, yapılan...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, çalışanların maaşların yapılacak zam oranına dair açıklamalar merakla bekleniyor. Yurdun dört bir yanındaki çeşitli belediyelerden toplu sözleşmelere dair duyurular gelirken, yapılan son açıklamaya göre, yüzde 73 zam oranı için anlaşma sağlandı. Söz konusu toplu sözleşmeye kapsamında, işçi maaşı en düşük 12.164 TL olacak.

Yüzde 73 Zam Yapıldı!

Çalışanların maaş zamlarına dair sözleşme, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. ile DİSK Genel İş Sendikası İzmir 3 No'lu Şube'si arasında imzalandı. Söz konusu anlaşma neticesinde, İZFAŞ'ta çalışan personellerin maaşlarına yüzde 73 oranında zam yapıldı ve en düşük maaş yan ödemeler birlikte 12.164 TL seviyesine çıkarıldı.

Maaş Zamlarına İlişkin Açıklamalar Geliyor

Çalışanların maaş zamlarına dair, belediyelerden toplu sözleşme açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte yapılacak görüşmeler neticesinde, yeni zam haberlerinin kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Asgari ücretli, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı için ise kasım ve aralık ayı enflasyon verileri yakından takip edilecek.