En Düşük Maaş 15 Bin TL’nin Üzerine Çıktı! Sevindiren Maaş Zammı Müjdesi Resmen Açıklandı

En Düşük Maaş 15 Bin TL’nin Üzerine Çıktı! Sevindiren Maaş Zammı Müjdesi Resmen Açıklandı
Temmuz ayında da ülke genelindeki çeşitli kurumlardan maaş zammı ile ilgili ardı sıra açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Haziran ayında asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığı açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücret zammını duyurumasının ardından, 5 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olması neticesinde emekli ve memur maaşları için de açıklamalar geldi. Memur maaşlarında yüzde 17.55 enflasyon zammı ile birlikte, 8 bin 77 TL tutarında seyyanen artışa gidildi. Emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağı da dün akşam belli oldu. Söz konusu maaş zamlarının netlik kazanması sonrasında, çeşitli kurumlardan gelecek maaş zammı açıklamaları yakından takip edilmeye başlandı.

Toplu İş Sözleşmesi Temmuz 2023

Nazilli Belediyesi ile Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İki yıl 6 ay süreli toplu iş sözleşmesi çerçevesinde gerçekleşen artış ile birlikte, en düşük maaş 15 bin TL seviyesinin üzerine çıktı.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Maaş Zamları Açıklamaları

Nazilli Belediyesi Naz-Bel A.Ş. bünyesinde çalışan işçilere yönelik toplu iş sözleşmesi imzalanırken, farklı kurumlarda ve belediyelerde çalışanların maaş zammının belirlenebilmesi için sendikalar ile toplu iş sözleşmesi görüşmeler devam ediyor. Bu çerçevede, sendikalar ile belediye yönetimleri arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça maaş zamlarına dair ilerleyen günlerde kamuoyuna bilgi verilebilir.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Belediye personellerinin maaş zamlarına dair güncel gelişmeler yakından takip edilirken, zamlı asgari ücretin, memur ve emekli maaşlarının ne zaman hesaplara yatacağı da merak ediliyor. Asgari ücretli olarak çalışan yaklaşık 7 milyon kişi, ağustos ayının ilk günlerinde zamlı maaşları alabilecekler. Emekliler ve memurlar ise temmuz ayında zamlı maaş alacaklar.