En Düşük Memur Maaşı 13 Bin TL!

En Düşük Memur Maaşı 13 Bin TL!
Asgari ücrete gelen zamlardan sonra hemen herkesin gözü memur maaşına çevrilmişti. Ekonomistler tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarından yola çıkarak 2023 yılında en düşük...

Asgari ücrete gelen zamlardan sonra hemen herkesin gözü memur maaşına çevrilmişti. Ekonomistler tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarından yola çıkarak 2023 yılında en düşük memur maaşının 13 bin TL’ye yaklaşacağı belirlendi.

Vatandaşın alım gücü her geçen gün daha da azalırken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son açıklamada bu yıl memur maaşlarına enflasyonun üzerinde bir zam yapacaklarını açıklamıştı. Bakan Vedat Bilgin tarafından yapılan son açıklamada memurlara yapılacak maaş zammının Aralık ayı enflasyon oranlarına bakılarak değerlendirileceği belirlendi. Aralık ayı enflasyonu ise hemen hemen belli olmaya başladı.

1 Ocak 2023 tarihi itibariyle memurlar normal şartlarda toplu sözleşmeden kaynaklanan 8 puanlık bir artış ve enflasyon farkını alacaklar. Aralık ayı enflasyon farkı ile bu 8 puanlık artışla beraber memurların ilk 6 ay için yüzde 25 ile yüzde 30 arasında zam alacakları tahmin ediliyor. Yapılan hesaplamalara göre şuanda en düşük memur maaşı 10 bin 105 TL olsa da en düşük memur maaşının önümüzdeki Ocak ayında 13 bin TL’ye yaklaşacağı tahmin edilmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Memur ve Emekli Zammı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında memur ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından:

"Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza, işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin kazancını çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız.

Memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız. Amacımız bir sonraki yıl yani 2024'te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Ülkemizin tüm potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz. Fiyat artışlarının tüm kesimlerin refahlarında yol açtığı kayıpları telafi edip üzerine çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Fırsatçılık peşinde koşanları da asla affetmeyeceğiz." denildi.