Esnafın Cebini Bir Nebze Olsun Rahatlayacak Büyük Müjde Duyuruldu! Esnaf Suya Para Ödemeyecek

Esnafın Cebini Bir Nebze Olsun Rahatlayacak Büyük Müjde Duyuruldu! Esnaf Suya Para Ödemeyecek
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sel felaketinin meydana geldiği Kumluca ve Finike'deki esnafa büyük müjdeyi duyurdu. Başkan Böcek, iki ilçedeki esnaftan 1 ay boyunca su ücreti alınmayacağını ifade etti....

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sel felaketinin meydana geldiği Kumluca ve Finike'deki esnafa büyük müjdeyi duyurdu. Başkan Böcek, iki ilçedeki esnaftan 1 ay boyunca su ücreti alınmayacağını ifade etti. Öte yandan Böcek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 22 Aralık 2022 tarihinde afet bölgesini ziyaret ederek, vatandaşlar ile bir araya geleceğini açıkladı.

Antalya'da selin vurduğu 2 ilçede, esnaf 1 ay boyunca su ücreti ödemeyecek.

Başkan Böcek, şiddetli yağış sebebi ile selin meydana geldiği iki ilçede belediye çalışmalarını yerinde inceledi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, oda başkanları ve muhtarlarla esnafı dolaşan Böcek, vatandaşların taleplerini dinledi.

'Afet Siyaset Üstü Bir Durumdur'

Büyükşehir Belediyesi olarak selin meydana geldiği 12 Aralık gecesinden itibaren tüm personel ve birim amirleriyle afet bölgesinde olduklarını belirten Böcek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Hasar büyük. Kumluca'da 10'a yakın köprü zarar gördü. 12 bin 500 narenciye bahçesi ve örtü altı sera sular altında kaldı. 501 personelimiz ve 170'e yakın aracımızla afet bölgesinde olduk. Arkadaşlarımızı seferber ettik. Aşevimizle 3 öğün sıcak yemek veriyoruz. Kumluca ve Finike'de selden zarar gören esnafın suyunu bir ay ücretsiz karşılayacağız. Afet siyaset üstü bir durumdur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Böcek, şimdiye kadar 737 vatandaşın evinin zarar gördüğünü dile getirdi.

Yaraların el birliğiyle sarılması amacıyla vatandaşlara halı, yatak, oturma grubu, giysi yardımlarına başladıklarını belirten Böcek, vatandaşın derdine derman olmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Böcek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 22 Aralık'ta afet bölgesini ziyaret edeceğini ve vatandaşlarla buluşacağını da aktardı.

Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz hafta Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçesinde yaşanan sel felaketi hayatı felç etmişti.

12 Aralık 2022 tarihinde Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde başlayan yağmur akşam etkisi arttırarak sele döndü. Kumluca’nın tamamında etkili olan sağanak yağmur sebebi ile çok sayıda evde su baskını meydana gelirken birçok araç da zarar gördü. Hayatı felç eden gelişme sonrası Antalya'nın iki ilçesinde okullarda tatil edildi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, yoğun yağışın sele döndüğünü ve köprüleri yıktığını ifade ederek iş makinelerinin de çalışamadığını ifade etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) tarafından evlerde mahsur kalanların ihbarları için bölgeye destek verildiği, belediye personelinin de yine mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştığı belirtildi.

Yaşanan sel felaketinde iş yerlerini su basan esnaf da büyük zarar gördü.