Ete Zam Gelecek Mi? Ramazanda Ete Zam Gelip Gelmeyeceği Açıklandı

Ete Zam Gelecek Mi? Ramazanda Ete Zam Gelip Gelmeyeceği Açıklandı
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Et ve Süt Kurumunun ramazan için piyasaya taze karkas et satışı yapmasına ilişkin konuştu ve federasyon olarak her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı koruduklarını belirtti.Kırmızı...

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Et ve Süt Kurumunun ramazan için piyasaya taze karkas et satışı yapmasına ilişkin konuştu ve federasyon olarak her zaman besiciyi, vatandaşı ve kasabı koruduklarını belirtti.

Kırmızı etin bazı kesimler tarafından gündemde tutulduğunu iddia eden Yardımcı, Et ve Süt Kurumunun aldığı eti kasabın da satması için çalışma yaptıklarının altını çizdi.

Piyasadaki et durumu hakkında konuşan Yardımcı'nın açıklamaları şu şekilde:

"Ramazanda kırmızı ete zam olmasın istiyoruz. Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya satacağı etin piyasaya denge olmasını sağlayacağız. Federasyon olarak çalışma yapıyoruz, sakin zamsız bir ramazan geçirmeyi umut ediyoruz. Ramazanda vatandaş kırmızı et sorunu yaşamayacak, yeterince etimiz de hayvanımız da var. İnsanımız inşallah devletin de desteğiyle ramazanda ucuz et yer."

Yardımcı, besiciye verilen desteklerin önemli olduğunun altını çizerek, besicilikte özellikle aile işletmelerinin sektörün sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Girdi maliyetlerinin yükseldiğini belirten Yardımcı, "Her ramazanda 'kırmızı ete zam', 'kırmızı et yeterli' değil gibi spekülatif açıklamalar oluyor. Türkiye'de et sorunu yok. Spekülatörlüğe gerek yok, bizim hayvanımız kendimize yeter. Esnaf olarak önceki ramazanlarda ete zam yapmadık." şeklinde konuştu.