Ev almak isteyenler Ziraat Bankası’nın kapısını tıklattı! 11 bin 502 TL taksitle 1.5 milyon TL konut kredisi kampanyası başladı!

Ev almak isteyenler Ziraat Bankası’nın kapısını tıklattı! 11 bin 502 TL taksitle 1.5 milyon TL konut kredisi kampanyası başladı!
Ev almak isteyen vatandaşlara Ziraat Bankası’ndan müjdeli bir haber geldi. 11 bin 502 TL taksitle 1.5 milyon TL’lik konut kredisi kampanyasına start veren Ziraat Bankası, kampanyaya ilişkin tüm detayları paylaştı. Peki, konut kredisinin faiz oranı yüzde kaç? Başvuru şartları neler? İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Ziraat Bankası'nın ortak konut kredisi kampanyası, konut sahibi olmak isteyenlere yeni bir fırsat sunuyor. Artık yüksek konut fiyatları ve kredi faiz oranlarına karşın, birden fazla kişinin bir araya gelmesiyle konut sahibi olmak mümkün hale geliyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyenler, ayrıntılı bilgi ve başvuru için en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek merak edilen her şeyi öğrenebilecek.

ziraat-bankasi1.jpg

ZİRAAT BANKASI ORTAK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Bu kampanya, kredi çekmek isteyen fakat tek başına ödemekte zorlananlara ilişkin bir çözüm olarak sunulmaya başlandı. Toplam beş kişiye kadar ortak konut kredisi çekme fırsatı veren bu kampanyayla beraber birden çok vatandaşın gelir beyanı kullanılarak, yüksek miktarlarda taksitler kolay bir şekilde ödenmeye başlanıyor.

1075068491-2-0-864-485-1920x0-80-0-0-4e647bb12acb88356f5a753d55305a49.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KREDİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Ziraat Bankası'nın bu kampanyasına özel belirlenen bazı önemli koşullar ve detaylar şu şekilde:

Düzenli geliri olan minimum iki, maksimum beş kişi, bir araya gelerek konut alımları için kredi kullanabilecek.

Kredi miktarı, alınacak evin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı ekspertiz firmalarınca gerçekleştirilen ekspertiz raporundaki değer üzerinden hesaplanacak.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumunca (BDDK) belirlenen azami kredi tutarlarına/oranlarına uygun olarak belirlenecek.

Krediye konu olan gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilecek.

Gerekli görüldüğünde takdirde banka tarafından ilave teminat istenebilecek.

ziraat.jpg

KİMLER YARARLANABİLİR?

Söz konusu kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, Ziraat Bankası şubelerine müracaat ederek detaylı bilgi alabilecek. Özellikle aile bireyleri, yakın arkadaşlar veya birlikte yatırım yapmak isteyenler için büyük bir fırsat sunulacak.

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 3.79 olarak açıklanırken bu oran üzerinden 1.5 milyon TL konut kredisinin aylık taksit tutarı 57 bin 512 TL olarak hesaplandı. 5 kişi ortak bu krediyi çekmesi durumunda ise aylık taksit tutarı 11 bin 502 TL olarak gerçekleşecek.