Ev Kiralarında Fahiş Fiyat Artışı Yapanlara Büyük Ceza! 100 Bin TL Ödeyecekler

Ev Kiralarında Fahiş Fiyat Artışı Yapanlara Büyük Ceza! 100 Bin TL Ödeyecekler
Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerden sonra bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya'da, ev kiralarına fahiş fiyat uygulayan emlakçılara ve ev sahiplerine 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerden sonra bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya'da, ev kiralarına fahiş fiyat uygulayan emlakçılara ve ev sahiplerine 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem 11 ili etkiledi ve bu bölgelerde yaşayanlar farklı illere göçtü. Bu illerden Konya’da bazı ev sahipleri ve gayriresmi emlakçılar, ev kiralarında yüzde 30 ila 40 arasında büyük zam yaptı.

Konya Ticaret İl Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin çalışma başlatıldı. İl Müdürlüğü, ev kiralarının yanı sıra gıda, çocuk bezi, temizlik ürünlerinin de fahiş fiyata verilmesiyle ilgili gelen şikayetlerle ilgili inceleme yapıp, tutanak hazırlıyor. Hazırlanan tutanaklarda Ticaret Bakanlığının Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna gönderiliyor. Kurul tarafından fahiş fiyat artışı belirlenmesi durumunda bu kişilere 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacak.