Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammı Sonrası Evde Bakım Maaşı Araştırılıyor!

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak? Asgari Ücret Zammı Sonrası Evde Bakım Maaşı Araştırılıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2023 asgari ücret tutarını dün açıkladı. Asgari ücretin 8.506 TL olduğunun duyurulmasının ardından, evde bakım maaşının ne kadar olacağı araştırılmaya...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2023 asgari ücret tutarını dün açıkladı. Asgari ücretin 8.506 TL olduğunun duyurulmasının ardından, evde bakım maaşının ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, evde bakım yardımı alan kişiler, farklı oranlar ile evde bakım yardımını hesaplama yapıyorlar.

2023 Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olacak?

Evde bakım maaşı kapsamında, hak sahiplerine aylık 3.336 TL ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşının ne kadar olacağına ilişkin henüz bilgi verilmese de farklı zam oranları ile yapılan hesaplamalar şu şekilde:

Yüzde 10 Zam Yapılırsa: 3.699 TL

Yüzde 20 Zam Yapılırsa: 4.003 TL

Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 4.336 TL

Yüzde 40 Zam Yapılırsa: 4.670 TL

Evde Bakım Yardımı Başvurusu

Evde bakım maaşına yapılacak zam tutarı merak edilirken, söz konusu destekten yararlanmak isteyen kişilerin başvuru yapacağı merak ediliyor. Evde bakım maaşına başvurmak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya -varsa- İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılabilir.