Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı şartları neler?

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı şartları neler?
Evde bakım maaşı her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatırılırken, bu ay evde bakım maaşının yatıp yatmadığı merak ediliyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı, ne zamana yatacak? Şartları neler? İşte merak edilenler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay düzenli olarak evde bakım maaşı almaya hak kazanan vatandaşların hesabına evde bakım aylığını yatırıyor. Bu kapsamda, yeni yıla girilmesiyle beraber zamlanan evde bakım maaşının ne kadar olduğu ve yatıp yatmadığı araştırılıyor. İşte evde bakım maaşı ödeme tarihleri...

Evde bakım aylığı, her ayın ikinci haftasından sonra yani 15’i ila 31’i arasında hesaplara yatırılıyor. Maaşlar hesaplara yattığı zaman Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklama yapılıyor.

bir-baslik-ekleyin-1.png

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLDU 2024?

Memur aylıklarına yapılan artışla beraber evde bakım maaşları da yüzde 49,25 oranında zamlandı. Ödemeler zamlı olarak 7 bin 608 lira şeklinde hesaplara yatırılıyor.

bir-baslik-ekleyin-2.png

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşlarının durumu kısa mesaj ya da e-Devlet’ten öğrenilebiliyor. e-Devlet sisteminden de "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından da görüntülenebiliyor.

Evde bakım maaşını kısa mesajla sorgulamak için BAKIYE yazıp, 4747’e kısa mesaj atılması gerekiyor.

bir-baslik-ekleyin-4.png

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI MAAŞI ŞARTLARI 2024

İhtiyaç sahiplerinin evde bakım maaşını alabilme için belli şartları sağlaması gerekiyor. Bu şartlar ise şu şekilde:

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.

Engelli bireyin başka birinin yardımı ve bakımı olmadan yaşamını idame ettiremeyecek seviyede olması. Başka bir deyişle; tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme gibi ihtiyaçlarını karşılayamıyor olması.

Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde ikamet eden birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin üçte ikisinden az olanlar.