Evde Bakım Maaşı Zammı Açıklandı Mı? 2023 Evde Bakım Maaşı Zam Oranları Hesaplaması

Evde Bakım Maaşı Zammı Açıklandı Mı? 2023 Evde Bakım Maaşı Zam Oranları Hesaplaması
Yeni yılda asgari ücretin 8.506 TL olacağının açıklanması ile birlikte, diğer ödemelerin yanı sıra evde bakım maaşının ne kadar olacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, evde bakım maaşına yapılacak...

Yeni yılda asgari ücretin 8.506 TL olacağının açıklanması ile birlikte, diğer ödemelerin yanı sıra evde bakım maaşının ne kadar olacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, evde bakım maaşına yapılacak zam ile ilgili resmi açıklama yapılmasa da çeşitli zam oranlarıyla hesaplama yapıldı.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Olur?

Evde bakım maaşlarına yeni yılda yapılacak zam oranı merakla beklenirken, farkı zam oranları ile hesaplamalar yapıldı. Söz konusu hesaplamalar şu şekilde:

Yüzde 10 Zam Yapılırsa: 3.699 TL

Yüzde 20 Zam Yapılırsa: 4.003 TL

Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 4.336 TL

Yüzde 40 Zam Yapılırsa: 4.670 TL

Evde Bakım Maaşı Yardımı Ne Kadar?

Evde bakım maaşına yapılacak zam ile ilgili açıklamalar yakından takip edilirken, güncel ödeme tutarı da merak ediliyor. Evde bakım maaşı yardımı kapsamında, 3.336 TL ödeme yapılıyor. Evde bakım maaşına başvuru yapacak kişiler, engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya -varsa- İlçe Müdürlüklerine başvurularını iletebilirler.