Evde Bakım Maaşı Zammı Belli Oldu! Temmuz 2023 Evde Bakım Maaşı Ödemesi

Evde Bakım Maaşı Zammı Belli Oldu! Temmuz 2023 Evde Bakım Maaşı Ödemesi
Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, temmuz zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya devam ediyorlar.

Temmuz ayında evde bakım maaşlarının ne kadar olduğu pek çok kişi tarafında m merak ediliyor. Bazı sosyal destek ödemelerinde yaşanan artış ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bilgilendirmede bulundu. Söz konusu destek ödemeleri zamlarının netlik kazanmasının ardından, evde bakım maaşına ne kadar zam yapılacağı, evde bakım maaşının kaç TL olduğu ve evde bakım maaşının hangi tarihte hak sahiplerinin hesaplarına aytacağı merak ediliyor.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapıldığı ve 11 bin 402 TL seviyesine yükseldiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de önceki günlerde memur maaşlarındaki artışa dair bilgi verdi. Abdullah Güler’in açıklamasına göre, memur maaşlarında yüzde 17.55’lik enflasyon zammına ek olarak yüzde 8.077 TL’lik seyyanen artış eklendi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarına zam yapılmasının ardından, tüm gözler sosyal yardım ödemelerindeki artış açıklamalarına çevrildi. Bu çerçevede, memur zammının netlik kazanması sonrası, evde bakım maaşı hesaplandı. 4.336 TL tutarındaki evde bakım aylığı yüzde 17.55 oranında artacak ve 5 bin 98 TL olacak.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Evde Bakım Maaşı Temmuz Ayı Ödemesi Yattı Mı?

Evde bakım maaşı zammı, memur maaşlarının belli olmasının ardından hesaplandı. 4.336 TL tuarındaki evde bakım maaşının 5 bin 98 TL seviyesine yükseleceğinin belli olmasının ardından, temmuz ayı evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman hesaplara aktarılacağı merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayı ödemeleri ile ilgili henüz açıklamada bulunmadı ancak genellikle her ayın 15’i ile 31’i arasında evde bakım aylığı verildiği için temmuz ayında da benzer bir takvim işleyebilir.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım maaşı alan kişiler, e-Devlet’ten ödemelerin yatıp yatmadığına dair bilgi edinebiliyorlar. e-Devlet’e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından sorgulama yapılabilir