Evlilik Kredisi Veren Bankalar! 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Başvurusu

Evlilik Kredisi Veren Bankalar! 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Başvurusu
Evlilik kredisine nasıl başvuru yapılacağı ve hangi bankaların kredi sağlayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

150 bin TL evlilik kredisi, aile kurumunun güçlendirilmesi ve evlenecek kişilerin maddi yüklerinin hafifletilmesi için ilerleyen süreçte hayata geçirilecek. Faizsiz 150 bin TL kredi verileceğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmesi ile birilikte, evlilik kredisini hangi bankaların vereceği, krediye nasıl başvuru yapılacağı ve geri ödemenin nasıl olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Evlilik Kredisi Başvuru Adresi

Yeni evlilikleri teşvik etmek için verilecek olan evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Bankası tarafından yeni evlenen çiftlere sağlanacak. 48 ay vadeli krediye dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir.” dedi. Bu kapsamda, Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulmasının ardından evlilik kredisi için başvuruların alınması bekleniyor.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Evlilik Kredisi Ne Zaman Verilecek?

Evlenmeyi düşünen çiftler evlilik kredisine ilişkin araştırma yaparken, kredinin ne zaman verileceği ile ilgili henüz açıklama yapılmadı. İlerleyen günlerde kredi başvurularına ve ödemelere dair ayrıntılı olarak kamuoyuna bilgi verilmesi bekleniyor.