EYT Maaşı Ne Olacak? EYT'lilere Kötü Haber!

EYT Maaşı Ne Olacak? EYT'lilere Kötü Haber!
Milyonlarca EYT'li, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesini bekliyor. EYT'lilerin alacağı maaş ise çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. AK Partili vekilden EYT maaşı...

Milyonlarca EYT'li, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesini bekliyor. EYT'lilerin alacağı maaş ise çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. AK Partili vekilden EYT maaşı hakkında açıklaması geldi.

EYT düzenlemesini içeren kanun teklifi hafta başında Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da TRT ortak yayınında soruları yanıtlayarak "EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları şubat ya da mart gibi bağlanabilir. " şeklinde konuşmuştu.

AK Partili İsimden EYT Maaş Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir EYT'lilerin alacağı ortalama maaşı duyurdu.

AK Partili Aydemir, EYT konusunda aylık bağlama oranlarına ilişkin, "Ortalama aylık tutarı; SSK'dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira. Bağ-Kur'dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira. Emekli Sandığı'ndan emekli olacaklar 12 bin 389 lira. Bunların ortalaması 8 bin 733 lira" şeklinde konuştu.

Aydemir’in ortalama şeklinde duyurduğu bu miktar, TÜRK-İŞ tarafından açıklanan son açlık sınırının altında kaldı. TÜRK-İŞ, 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarını, yani açlık sınırını Ocak ayı için 8 bin 864 lira olarak duyurmuştu.