EYT'de Flaş Gelişme! Milyonları Umutlandıran Açıklama Bakan Bilgin'den Geldi

EYT'de Flaş Gelişme! Milyonları Umutlandıran Açıklama Bakan Bilgin'den Geldi
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalar yaptı.Emeklilikte Yaşa...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine dair gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalar yaptı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, bir süredir gündemindeki yerini koruyor. Emekli olmak isteyen çok sayıda vatandaş EYT ile ilgili haberleri yakından takip ederken gerçekleşecek düzenlemede yaş sınırının olup olmayacağı en çok merak edilen konulardan biri oluyor.

Bakan Bilgin tarafından 1.5 milyon kişiyi kapsayacağı söylenen EYT'de kişi sınırı yükseldi ve yaş sınırı olup olmayacağı ve yaşın düşürülüp düşürülmeyeceği konusunun Bakan Bilgin tarafından açıklanması bekleniyordu.

Bakan Bilgin'den EYT Açıklaması

Bakan Bilgin, Meclis'teki konuşmasında EYT sorununa ilişkin konuştu ve "EYT konusu Türkiye’nin en önemli konusu. Uzamasının nedeni; herkesi dinliyoruz. İşverenleri dinliyoruz. En son odaları dinlemeye başladık, herkesi dinliyoruz. İşverenler çalışanları kaybetmek istemediklerini söylüyorlar. Bir de bizim çalışma ile ilgili teknik sorun var. 99’dan önce girenleri kapsıyor. Kapsamına tam anlamıyla ulaştığımız zaman, çalışmaları tamamladığımız zaman bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Üç kriter var. Daha önce 1.5 milyon diye açıklamıştım ama bugün bu sayı yükseldi. EYT konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağız. Devlet açısından ele anına bir konuydu fakat doğrudan doğruya işverenleri ilgilendiriyor. Öyle talepler geliyor ki... Çalışmanın teknik yoluyla ilgili problemler var. Evrakları kaybolmuş ya da bulunamayan insanlar var. Biz bunları elde etmeye çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman Meclis'te bunu paylaşacağım. Ocak ayından önce Meclis'e getirmeye çalışıyoruz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Temel 3 kriter var. Bütün verileri elimize alıp gerçekçi bir çalışma yapmamız lazım. Özel sektöre ve kamuya yansıyacak yükü görmemiz lazım." ifadelerine ter verdi.

EYT Yaş Sınırı

EYT düzenlemesi için artık son aşamaya gelindi. Önümüzdeki süreçte Meclis gündemine gelecek olan EYT düzenlemesinde, yaş sınırının olma ihtimali bulunuyor. Konuşulan iddialara göre, kadınlarda 48, erkeklerde ise 50 yaş sınırı olabilir.

EYT Ne Zaman Çıkacak?

EYT düzenlemesinin bu ay içerisinde Meclis gündemine gelmesi bekleniyor aksi bir durumda 2023'e kalması durumunda ise ocak ayının ilk haftaları itibariyle Meclis'e sunulacağı tahmin ediliyor.