EYT'de İki Yeni Formül Ortaya Çıktı

EYT'de İki Yeni Formül Ortaya Çıktı
Milyonlarca vatandaşın EYT'linin beklediği formülde sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT konusunda tek bir formül olduğunu açıklamıştı. Gözlerin Aralık'a çevrildiği EYT düzenlemesi ile alakalı...

Milyonlarca vatandaşın EYT'linin beklediği formülde sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT konusunda tek bir formül olduğunu açıklamıştı. Gözlerin Aralık'a çevrildiği EYT düzenlemesi ile alakalı flaş bir açıklama yapıldı.

Vatandaşlar, 'EYT'de formülü ne? Kimler EYT ile emekli olabilecek? EYT düzenlemesi ile nasıl emekli olunabilecek?' sorularının yanıtını arıyor.

EYT Formülü ile İlgili Açıklamalar

Ziya Osman Açıkel EYT ile ilgili önemli iki bilgiyi duyurdu. Açıkel, EYT formülü ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Açıkel, EYT'liyim diyen herkesin EYT'li olamadığının altını çizerek bu konuda kritik tarih yasanın yürürlüğe girdiği, Eylül 1999 tarihinin olduğunu belirterek, EYT'de ilk kez duyulacak iki formül olduğunu açıkladı.

Prim Günü ve Yaş Sınırı Detayı

1-Prim Gününe Göre Maaş: Prim günü fazla olana fazla maaşı verilecek. Böylece Maliye'nin bütçesinin üzerine ekstra yük binmeyecek.

2- Yaş Sınırı: 1999 tarihinden beri geçen süreye işaret edilerek bazı çalışanların 40'lı yaşların başlarında emekli olabileceği konuşuldu. 34-40 yaşlarında emekli olmaların önüne geçmek için kadınlar için 45, erkekler için ise 48 gibi bir alt sınırı getirileceği söyleniyor.' şeklinde konuştu.

Açıkel, 600 bine yakın personelin isteğe bağlı olarak kadroya geçirileceğini ifade ederek bazı sözleşmeli personelin kadroya geçtiğinde maaşlarının düşeceği bilgisini de verdi.