EYT'liler Bu Habere Çok Sevinecek! Yüzde 82 Zamlı Olarak Verilecek

EYT'liler Bu Habere Çok Sevinecek! Yüzde 82 Zamlı Olarak Verilecek
Ramazan Ayı'nın başlamasının ardından, bayram ikramiyeleri de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği ve ne kadar olduğu ile ilgili araştırmalar devam ederken, EYT'liler de araştırma...

Ramazan Ayı'nın başlamasının ardından, bayram ikramiyeleri de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği ve ne kadar olduğu ile ilgili araştırmalar devam ederken, EYT'liler de araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bayram ikramiyesine ilişkin önceki günlerde açıklamada bulundu.

EYT Emekli Bayram İkramiyesi 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyesinin yüzde 82 artış ile 2.000 TL seviyesine yükseldiğini belirtti. EYT'lilerin de faydalanacağı ikramiye ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bilgin ''En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.'' ifadelerine yer verdi.

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

En düşük emekli maaşlarına 2.000 TL zam geldiği geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine çıktı. Zamlı emekli maaşları da bayram ikramiyesi gibi nisan ayında verilecek.