EYT’lilere bir müjde daha! Kıdem tazminatı desteği de kapıda

EYT’lilere bir müjde daha! Kıdem tazminatı desteği de kapıda
Milyonlarca EYT’li gözlerini dikti, EYT hakkında çıkan haberleri bekliyor. Ancak bu sefer gelen haber sevinçten havalara uçuracak. Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişmeler…1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi...

Milyonlarca EYT’li gözlerini dikti, EYT hakkında çıkan haberleri bekliyor. Ancak bu sefer gelen haber sevinçten havalara uçuracak. Kıdem tazminatı ile ilgili yeni gelişmeler…

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi beklenen EYT, bu ay meclise gelmesi bekleniyordu. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT hakkında merak edilenleri yanıtladı. Konu ile ilgili olarak; “EYT hakkında hem çalışanların hem de işverenlerin beklentisini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız var, bunun için özverili bir çalışma yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında beklenen açıklamalar sonunda geldi. Milyonlarca EYT’li sonunda emekli oluyor. Hem de yepyeni bir müjde ile! TİSK başkanı Özgür Burak Akkol EYT’lilere kıdem tazminatı desteği verileceğini de aktardı.

EYT hakkında flaş gelişme

EYT hakkında flaş açıklamalarda bulunan TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT için üç farklı yolun olduğunu ifade etti. Bunlardan birincisi; çalışan ve ekliler arasındaki SGK prim farkının giderilmesi. Özgür Burak Akkol, bu taleplerin karşılandığını ifade ederek; “Biri emekli olarak çalışmaya devam eden vatandaşlarımız için işverenin maliyeti artıyor. Yüzde 80’in üzerinde vatandaşımız iş ve çalışma hayatını sürdürmek istiyor. İş verenler de çalışanları ile devam etme konusunda ortak fikirde. Burada oluşan uyumun farkındayız. Emekliler ve normal çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini az önce Çalışa ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin paylaşmış oldu.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Kıdem tazminatı desteği yolda

İşverenler konu ile ilgili üçüncü öneri olarak da belli sektörlerde kademeli emeklilik fikrini öne sürdü. Akkol bu konuya ilişkin şu sözleri kullandı:

“TİSK başkanı Akkol, emekli olacaklar için kıdem tazminatına da değinerek; emekli olacak vatandaşların aynı anda emekli olması durumunda çok büyük finansman çıkacağını, bu konuda bakanımızın Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) uygun krediler sayesinde işverenlerin yanında olacağını da aktardı. Konuşmasının devamında;

“Üçüncü konu kritik sektörlerde herkesin aynı anda emekli olması. Bu durumdan meydana gelebilecek pek çok sorun ortaya çıkıyor. Ülke olarak çalışma arkadaşlarımızı mağdur etmek istemiyoruz. Bu yüzden planlama yaparken emeklilerimizi organize etmiş olmamız gerekiyor.” sözlerine yer verdi.